Spring naar inhoud

HH said the clown

september 8, 2013

Vorig jaar werd mijn boekje ‘De schuur’ uitgegeven door een POD uitgeverijtje dat ik hier de BB zal noemen. De uitgever die mijn boekje uitgaf, ene HH, verdween niet lang na de uitgave van De schuur opeens in het niets. Na het ontvangen van wat verwarrende e-mails en een brief dat het contract ontbonden werd, viel er een grote stilte en bleek de website van de uitgever een spooksite geworden. Ik besloot het uitgeefavontuur achter mij te laten.

Later bleek mij dat BB al vaker dit soort kunsten had vertoond. Hij zette iets op via internet, liet mensen voor hem werken, verdiende geld, betaalde niemand uit en verdween als de grond hem te heet onder de voeten werd.*

Een vriend ontdekte enkele maanden geleden een website via welke nog boekjes van mij te bestellen waren. Ik keek op de website, die ik hier maar lil.nl noem, en waarachtig, die hadden maar liefst 17 exemplaren in voorraad. Ik vond dat wonderlijk, vooral ook omdat het een website was die een woonwebwinkel heette te zijn.

Toen ik onlangs een link van deze website doorstuurde naar belangstellenden, viel, eerst nog heel traag maar daarna definitief, het kwartje. In mijn brein sprong een laatje open, waaruit HH als een duveltje uit een doosje tevoorschijn kwam. Ik keek nog eens bij de voorraad van de woonwebwinkel en ja hoor, daar stonden alle titels die voorheen bij de BB waren uitgegeven. Misschien was dat de reden dat ik onlangs wakker werd met het liedje ‘HaHa said the clown’ van Manfred Mann. In dit geval te vertalen als ‘Haha said HH’. Bij clowns weet je nooit of je moet lachen of huilen.

 

* (zie: http://www.schrijvenonline.org/forum/113232?page=4 )

 Image

From → Uncategorized

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: