Spring naar inhoud

Windmolentje (Zion)

juli 22, 2012

Met betrekking tot de Olympische Spelen doen bizarre complottheorieën de ronde. Kern daarvan is, dat met de symboliek rond de Spelen verwezen zou worden naar een groot Zionistisch machtsbolwerk, dat tijdens de spelen de Nieuwe Wereld Orde wil vestigen in een stadion vol bloed. Misschien denk je: het zullen een paar gekken zijn die dat zeggen, maar je zult verbaasd zijn over hoeveel hoog opgeleide mensen de moeite hebben genomen dit tot in de kleinste details uit te werken. Het gaat zelfs zover, dat Iran daarom de Spelen boycot.

De meest opzichtige aanleiding voor dit complotdenken wordt gevormd door het logo van de Spelen, een naar mijn mening vrij lelijk uitgevoerde versie van de cijfers 2012. De complotdenkers zien daar Zion in (in veelvoud op Youtube na te kijken).

Nog afgezien van waarom mensen, die onverwachts de macht willen grijpen, dit in hemelsnaam zo zouden moeten aankondigen, is het eerste wat mij opvalt aan het logo, dat het veel weg heeft van een omgekeerde swastika. Je kunt daar alle kanten mee op en juist dit heeft voor mij de ogen geopend voor waar het symbool van de Spelen in Londen werkelijk naar verwijst: het is geen Zion, het is geen (omgekeerd) hakenkruis of vredesteken, het is een windmolentje! Als je het eenmaal ziet, kun je er niet meer omheen. En het windmolentje draait met alle winden mee. Roep dus maar. U roept en het molentje draait.

From → Uncategorized

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: